Trichopodus Trichopterus Marble M Marmergoerami

€ 5,95

Trichogaster Trichopterus, ook wel Blauwe Spat genoemd, is een prachtige aquariumvis die in meerdere kweekvormen te verkrijgen is. De Blauwe Spat is de bekendste vorm, maar ook de Gold (goudkleurig) en de Cosby (gemarmerd) zijn populair.

Wetenschappelijke naam: Trichogaster trichopterusTrichogaster trichopterus - Blauwe Spat
Nederlandse naam: Blauwe Spat
Familie: Anabantidae (Labyrintvissen)
Herkomst: Zuid-Oost Azië (Vietnam, Thailand, Maleisië en Burma)

Lengte
 Tot 12 centimeter, vaak blijven ze ook iets kleiner in het aquarium.

Geslachtsonderscheid
 Het mannetje wordt groter dan het vrouwtje en heeft tevens een spitsere rugvin.

Het aquarium
 Een wat grotere vis heeft een groter aquarium nodig, in het geval van de Trichogaster trichopterus dient het aquarium minimaal 120cm lang te zijn. Zorg voor een flink beplante bak met drijfplanten. Een dekruit is absoluut noodzakelijk, anders kan deze vis doodgaan door het temperatuurverschil buiten de bak. De Blauwe Spat zwemt vooral in debovenste waterlaag. Daar deze vis niet van veel stroming in het water houdt, is het aan te raden een niet al te krachtige filter te gebruiken.
 
Karakter
 Trichogaster trichopterus is een zeer vreedzame vis dieniet met agressieve of drukke vissen gehouden mag worden. Houdt de Blauwe Spat niet met andere goerami's, barbelen of guppen. Trichogaster trichopterus kun je het beste in een koppel houden (of eventueel 2 vrouwtjes met 1 mannetje).

WaterkwaliteitTrichogaster trichopterus - kweekvorm
 Temperatuur: 26-28°C
 Ph: 7-7,5
 GH: 12-16

Voeding
 Deze goerami’s zijn alleseters. Droogvoer eten ze graag, maar levend voer (muggenlarven, watervlooien) zijn favoriet.

Voortplanting
 De kweek is vrij eenvoudig als je een goed koppel hebt. Zorg ervoor dat het waterpeil niet te hoog is, ca.20cm is genoeg. Zodra het paartje is overgebracht naar de kweekbak, dient men langzaam de temperatuur te verhogen naar 29-30°C. Het mannetje bouwt een schuimnest tussen de planten, als de eitjes gelegd zijn spuwt hij ze in het schuimnest, dat hij daarna bewaakt. Het is verstandig om zodra de paring voorbij is, het vrouwtje weer te verwijderen uit de kweekbak. Zodra de eitjes uitkomen verwijder je ook het mannetje. Fok de jongen op met fijn stofvoer en klein

Meer informatie
EAN 8717889435534
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Trichopodus Trichopterus Marble M Marmergoerami
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.