Catappa bladeren

Wat zijn Catappa bladeren?

Catappa bladeren (ook bekend als Ketapang-, Amandel-, Terminalia of  Seemandelbaum- bladeren) zijn de rijpe en gedroogde bladeren afkomstig van de Terminalia Catappa boom, een boom die voorkomt in grote delen van Azië. De bladeren worden daar geoogst door ze van de grond te rapen en te drogen, vervolgens te reinigen waarna ze klaar zijn voor gebruik in het aquarium.


Wanneer gebruik je Catappa bladeren?

Biotoop creëren:
Catappa bladeren kleuren het water zoals ook gebeurt in veel van de habitats waar onze vissen vandaan komen. Je kunt de bladeren dus bijvoorbeeld gebruiken in een Aziatisch zwartwater biotoop om rivieren en stroompjes met zwart water te imiteren. Daarnaast waarderen vissen uit andere omgevingen met zacht, zuur water de bladeren ook.

Natuurlijk Medicijn:
De Catappa bladeren worden gebruikt als een natuurlijke medicijn en water conditioner voor in het aquarium.

Catappa bladeren zorgen voor een verlaging van de PH, hebben een antibacteriële werking, geven een natuurlijke kleuring aan het water,  stimuleren de kleuren van de vissen en werken preventief tegen ziekten als: gatenziekte, oogproblemen, parasieten, slijmhuid aandoeningen en vinrot.


JBL Catappa bladeren:

De Catappa bladeren van JBL zijn van de hoogste kwaliteit, rechtstreeks van de boom geplukt, schoongemaakt, glad gemaakt en in de zon gedroogd.

Voor meer informatie over de JBL Catappa XL, klik hier.
JBL heeft ook Nano-Catappa bladeren voor kleine aquariums, voor informatie klik hier.