LET OP: Door de enorme drukte kan het zijn dat uw bestelling later wordt verstuurd/geleverd dan u van ons gewend bent

Testudo Marginata

€ 219,00
3 - 7 werkdagen
Levertijd: 3 - 7 werkdagen

Breedrand of Klokschildpad / Testudo marginata incl. Testudo weissingeri

testudo_marginata_Greece20060502_019

 

Herkomst Griekenland en Albanië. In Sardinië en Italië geïntroduceerd

Biotoop / habitat Weiden, struik en open boshellingen oude wijn- en olijfgaarden.

Maximale schildlengte / gewicht Tot 40 cm, 3,5 kg

Levensverwachting 50-80 jaar

Terrariuminrichting

Type terrarium Voorjaar/ herfst: steppenterrarium Zomer: buitenterrarium met kasje/ broeibak
Grootte terrarium Voorjaar/herfst:2 m2, 50cm hoog. Geschikt voor 2 dieren. Voor elk extra dier 0,5 m2 meer ruimte. Zomer, buitenterrarium; 5 m2, 50 cm hoog Geschikt voor 2 dieren , voor >3 dieren 10 m2 of groter.
Temperatuur Zomer max 32 ºC, dag min 20 ºC, nacht min 10 ºC. Winterslaap max 8 ºC, min 3 ºC
Luchtvochtigheid Zomer max 60 %, min 40 % Winter max 60 %, min 40 %
Waterdeel nvt, slechts kleine waterbak
Bodembedekking Binnen: grofzand, beukensnippers Buiten: natuurlijke begroeiing met gras en kruiden
Verlichting 1 Warmte spot

Voedsel Kruiden zoals paardebloem, klaver, weegbree en melkdistel, niet te natte groenten zoals andijvie, witlof en kool, zeer beperkt fruit, vezelrijk en weinig proteïnen.

Aanbevelingen kweek Voor de kweek is het van belang dat de dieren in een kleine groep van minimaal 1 man met enkele vrouwen wordt gehouden met de beschikking over een goed zonnig buitenterrarium. Hier moeten de omstandigheden natuurlijk aandoen met een hellinkje, beschutting met lage heesters, een schuilgelegenheid voor slecht weer en een goede zonplek, bijvoorbeeld met een broeibak of een kasje (altijd zorgen voor twee uit/ingangen om te voorkomen dat een groot dier de uitgang verspert voor kleinere die dan door oververhitting kunnen sterven). Mannen van deze soort kunnen een behoorlijk agressief gedrag vertonen naar de vrouwtjes. Zeker in kleinere buitenterraria kan splitsing van de groep buiten de paartijd nodig zijn. Vochtige ca. 25 diepe leem/ zand plekken dienen aanwezig te zijn voor het leggen voor eieren. Als voer moeten zoveel mogelijk natuurlijke, wilde kruiden gevoerd worden en zo min mogelijk gekweekte groentes en fruit. Vitaminen en mineralen mogen niet ontbreken. Voor een goede kweek is een winterrust/winterslaap noodzakelijk. Het opkweken van de jongen is probleemloos; voedsel is het zelfde als voor de ouders, doch echter klein gesneden.

Meer informatie
Merk Heevis
Levertijd 3 - 7 werkdagen
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Testudo Marginata
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

 

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €18,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

Helaas is het niet mogelijk een exacte bezorgtijd door te geven. U kunt een dag voor bezorging contact opnemen of wij u een nadere indicatie kunnen geven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.


Copyright © 2018 Heevis. Realisatie Vendic.