Hopliancistrus sp L017

€ 38,45
HOPLIANCISTRUS sp. L017 Er is een groot aantal Plecos in Rio Xingu waarin hetzelfde patroon van licht punten op een donkere achtergrond te tonen. Het is duidelijk dat deze look goed werkt voor hun overleving in de stroomversnelling. Maar het maakt het ook moeilijk de versiering voor handelaren om ze te scheiden van elkaar! Hopliancistrus sp. L017 is eigenlijk niet een zeer regelmatige ontmoeting in de hobby, dus wanneer het beschikbaar is het slim om de kans te grijpen. De Xingu dam is natuurlijk een bedreiging voor hun toekomst Feiten: Naam: Hopliancistrus sp. L017 Handelsnamen: L17, LDA15 Oorsprong: Rio Xingu, Brazilië Maximale lengte: 15 cm / 6 '' Deze middelgrote Plecos zijn gevonden in rotsspleten in de stroomversnellingen van Rio Xingu. Zij hebben behoefte aan een aquarium opgezet bestaande uit veel schuilplaatsen in de vorm van stenen, hout en natuurlijk speciaal gemaakt grotten die hun metingen aan te passen. In deze zullen de mannetjes uiteindelijk bewaken hun kroost. Zij geven de voorkeur water dat is vrij warm (27-30 C), zacht en licht zuur. De meeste van alles wat het moet goed worden zuurstofrijk en schoon, dus een goede filtratie-systeem en frequente water zijn essentieel. Het koele ding over Hopliancistrus sp. L017 is dat het een soort die je eigenlijk zien in de open lucht vaak, het is niet erg schuw. Dit zou te wijten zijn aan het herbivoor natuur, als graast algen en detritus het is waarschijnlijk een constante feeder in het wild zijn. In gevangenschap moeten ze worden gevoed met een gevarieerde voeding bestaat uit groenten, tabletten met plantaardig materiaal en aanvullende diepvriesproducten evenals kwaliteit droge voedingsmiddelen. Zoals bij verscheidene andere soorten in de Xingu stroomversnelling, ook dit is variabel. Sommige exemplaren hebben kleinere, meer tal van plekken en sommige hebben een gele staart naad (LDA15) in plaats van alleen de gele tips. Ze kunnen plaatselijke variaties of door normale variaties binnen de species. Aangezien het niet is gefokt, is dit tot nu toe niet mogelijk is geweest via het fokken in gevangenschap te bepalen. Volgens Seidel, zijn er enkele kleine verschillen in lichaam en fin verhoudingen tussen Hopliancistrus sp. L017 en LDA15 ook. Hopliancistrus sp. L017 was lang verward met L67. L67 is een pseudancistrus soort met een zeer gelijkaardig patroon, en dat doen ze eigenlijk wonen syntopic in de rivier. Echter, men kan ze vrij gemakkelijk te scheiden door gewoon te kijken naar de odontodes onder de ogen; Hopliancistrus bezitten drie definiëren haken, pseudancistrus bezitten veel dunnere naaldachtige odontodes.
Meer informatie
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Hopliancistrus sp L017
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.