Gyrinocheilus Aymonieri M Chinese Algeneter Goud

€ 3,95

Gyrinocheilus aymonieri wordt onder zijn Nederlandse naam vaak verward met deSiamese Algeneter, de Crossocheilus siamensis. Deze vis wordt ongeveer net zo groot en stelt vrijwel dezelfde eisen aan de waterkwaliteit. Ook qua karakter lijken deze vissen op elkaar, dus vreemd is deze verwarring niet.
Gyrinocheilus aymonieri - gewone vorm
Wetenschappelijke naam: Gyrinocheilus aymonieri
Nederlandse naam: Siamese algeneter, Indische algeneter
Familie: Gyrinocheilidae (algeneters)
Herkomst: India en Thailand

Lengte : 5 cm
  

Geslachtsonderscheid
Het geslachtsonderscheid is niet eenvoudig vast te stellen. Het vrouwtje van Gyrinocheilus aymonieri is groter dan het mannetje en is ook wat dikker. Het mannetje heeft vaak meer uitstulpingen op de kop dan het vrouwtje.

Huisvesting
 Het moge duidelijk zijn dat Gyrinocheilus aymonieri een ruim aquarium nodig heeft, minimaal 120cm lang. Zorg voor veel planten en andere schuilmogelijkheden (kienhout, stenen...). Qua bodem voldoet een zandbodem of een bodem van fijn grind (1-3 mm), liefst met een donkere kleur. Gebruik voor de schuilmogelijkheden het liefst kienhout, omdat hier vaak alg op groeit. Algen staan op het menu van de Siamese algeneter.

Karakter
 Jonge Gyrinocheilus aymonieri zijn vreedzaam en dus geschikt voor een gezelschapsaquarium. Wanneer ze wat ouder zijn (vanaf een centimeter of 10) kunnen ze territoriaal worden en kunnen ze andere vissen aanvallen. Houdt de Siamese algeneter solitair. Mijn eigen volwassen Gyrinocheilus aymonieri houdt ik solitair, dit levert geen problemen op de met andere aquariumbewoners, ook niet nu hij volwassen is.

Waterkwaliteit Gyrinocheilus aymonieri - albino kweekvorm
 Temperatuur: 25-28°C
 Ph: 7-7,5
 GH: 8-12

Voeding
 Gyrinocheilus aymonieri is voornamelijk herbivoor. Algen zijn favoriet, bijvoeren kan met geblancheerde groente (sla, spinazie en waterkers). Plantaardige voedertabletten zijn ook zeer geschikt voor de Siamese algeneter. Voedselresten en levend voer worden gegeten.

Kweek
 Tot nog toe is het niet gelukt Gyrinocheilus aymonieri in het aquarium na te kweken.

Van deze soort is de nagekweekte albino-variant ook heel bekend, deze wordt regelmatig aangeboden in aquariumwinkels

Meer informatie
EAN 8717889160146
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Gyrinocheilus Aymonieri M Chinese Algeneter Goud
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.