Boraras Uropthalmoides Muskiet Rasbora Azie

€ 1,95
1 -3 werkdagen
Levertijd: 1 -3 werkdagen
Boraras Uropthalmoides Boraras uropthalmoides , deze soort wordt nog wel eens verward met B. brigittae waar ze sterk op lijken. Bij nadere beschouwing van bijvoorbeeld de vinnen zijn er wel verschillen zichtbaar. Met 12 tot 16mm lengte is dit een van de “microvisjes”die in nano-aquaria gehouden kunnen worden. Om hen beter tot hun recht te laten komen is een grotere bak echter beter. In een dergelijke bak kan een grotere school gehouden worden, de vissen verliezen dan hun schuwheid en tonen zich beter. Boraras uropthalmoides komt voor in de provincie “Pattani” in Thailand. Ze worden gevonden in moeraspoelen, rijstvelden en tijdens het natte seizoen ook in de tijdelijk gevormde wateren. Het water is veelal helder met veel vegetatie. Het aquarium voor deze soort kan bescheiden van formaat zijn, maar liever niet te klein. Voor een schooltje van 8 tot 10 exemplaren is een bak van 50x30x30cmgroot genoeg. Biedt hen voldoende schuilgelegenheid in de vorm van kienhout en bossen planten. In het midden voldoende zwemruimte overlaten. De bodem kan het beste een donkere kleur hebben, de vissen tonen dan ook mooiere kleuren. Een filter met pompt zorgt voor een zwakke stroming in het water. Ze stellen geen speciale eisen aan het water. Boraras uropthalmoides is een vrijlegger zonder broedzorg. In een goed beplante bak zullen enkele jongen het best kunnen overleven. Het grootste probleem hierbij is de voeding van de jongen die, bij een goed ingerichte bak, van nature aanwezig is. Een meer gerichte kweekpoging kan in een bak met een bodem van kunstgras en enkele plukken Javamos. Na de eileg, de ouders verwijderen. De jongen krijgen als eerste voer zg “groen-water” (uitgeknepen algen) hierin zitten micro-organismen. Een opkweekbakje kan door het laten groeien van groene algen en enten met een uitgeknepen algenflap van een langer draaiende bak voorbereid worden op de komst van de jongen. Dit geldt eigenlijk voor alle vissen uit dit geslacht. Combinatie is mogelijk met rustige vissen als Colisa chuna, C. Lalia of kleine Betta-soorten. Zolang de vissen niet in de bek van hun medebewoners passen gaat het doorgaans goed. Deze vissen worden ook gecombineerd met garnalen.
Meer informatie
EAN 8717889387536
Merk Heevis
Levertijd 1 -3 werkdagen
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Boraras Uropthalmoides Muskiet Rasbora Azie
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.