Cambarellus Patzcuarensis - Oranje Dwergkreeft

€ 7,95
1 -3 werkdagen
Levertijd: 1 -3 werkdagen

Cambarellus Patzcuarensis - Oranje Dwergkreeft


De oranje dwergkreeft is een stabiele oranje variant van de Cambarellus patzcuarense. Deze kreeft wordt vaak aangeboden als CPO (Cambarellus patzcuarense orange). Hij is voor het eerst gekweekt door de Nederlander Juan Carlos Merino. Hij is vreedzaam tegenover vissen, laat planten met rust en eet het overtollige visvoer op. Een ideale opruimer dus in je aquarium. 

Wetenschappelijke naam: Cambarellus Patzcuarense Orange
Nederlandse naam: Oranje Dwergkreeft
Familie: Cambarellus
Herkomst: Mexico

Lengte

+- 5 cm centimeter.

Geslachtsonderscheid

De vrouwtjes hebben een robuuster lichaam. De staart is bij een volwassen exemplaar breder dan die van de man. Bij mannen zijn de eerste paar zwembenen vergroeid tot Gonopoden, dat zijn de geslachtsorganen.

Huisvesting

Deze dwergkreeften graven niet in de bodem en laten de planten met rust. Richt het aquarium met een minimale inhoud van 30 liter bij voorkeur met zand of fijn grind als substraat voor wortelende planten in. De keuze van de waterplanten wordt bepaald door de watertemperatuur en de sterkte van de belichting. De kreeften gebruiken in het bijzonder de fijngetakte soorten zoals in de natuur als klimhulp.
Het aquarium kan met wortelhout en natuurstenen gestructureerd worden. Ook met dichte moskussentjes of enige vergane loofboombladeren kunnen schuilplaatsen gevormd worden.
Om voor Cambarellus patzcuarensis optimale omstandigheden te creëren, dient een motorfilter of een luchtaangedreven binnenfilter voor de nodige beweging van het water te zorgen. Bovendien worden zo kleine vervuilingen uit het water verwijderd. Door het water regelmatig te verversen vermindert men de belasting van het water.

Karakter

Hij is vreedzaam tegenover vissen, laat planten met rust en eet het overtollige visvoer op. Een ideale opruimer dus in je aquarium.
De vrouwtjes zijn iets groter en donkerder van kleur en de mannetjes komen graag gevaarlijk met wijd geopende langere scharen naar je toe.

Deze kreeftjes kunnen wel bij garnalen en vissen gehouden worden, maar worden regelmatig betrapt op het vangen van een garnaal of visje. Meestal zijn dit dan zwakke dieren. Over het algemeen zijn garnalen en vissen sneller dan de kreeft. Andere kreeftensoorten gaan niet goed samen met deze soort. In grotere aquaria kunnen ze met meerdere exemplaren gehouden worden

Waterwaardes
Temperatuur: 10 - 26
Ph: 6,5 – 9
Gh: 8 - 18

Voeding

Alles wat op de grond ligt, diepvriesvoer, dode waterslakken, afstervende planten, herfstbladeren en dode vissen.

Kweek

Als de eitjes bevrucht zijn is dit duidelijk te zien. Ze zijn dan namelijk donker grijs/ zwart. Onbevruchte eitjes zijn oranje.
De ouders hoeven niet uit het aquarium gehaald te worden als er geen natuurlijke vijanden zijn, en wanneer er genoeg schuilplaatsen zijn voor de jongen.
Wil je de dame toch apart zetten, doe dit dan zo snel mogelijk zodra ze eitjes draagt in verband met vroegtijdig loslaten.
Mogelijk eet de moeder de eigen jongen op net voordat ze losgelaten worden door honger. Voorzie de moeder van voedsel direct voor haar schuilplaats. Sommige dames komen namelijk niet of nauwelijk het holletje uit

Meer informatie
EAN 8717889561233
Merk Heevis
Levertijd 1 -3 werkdagen
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Cambarellus Patzcuarensis - Oranje Dwergkreeft
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.