xiphophorus maculatus platy wagtail goud

€ 2,00

De Platy (Xiphophorus maculatus), ook wel plaatje genoemd, is een populaire tropische vissensoort. Hij behoort tot de familie van de Poeciliidae en is daarom een levenbarende soort. Hij is nauw verwant aan de zwaarddrager (Xiphoporus helleri). De soort komt uit Midden-Amerika (Mexico).

De mannelijke Platy heeft een puntige aarsvin, het vrouwtje een meer ronde aarsvin. Bevruchte vrouwtjes zijn te herkennen aan de donkere "drachtigheidsvlek" en aan de gespannen buik. Nadat ze ongeveer vier tot zes weken zwanger zijn geweest, gaan ze bevallen. Platy's krijgen gemiddeld 40 jongen per keer. Het aantal kan echter ook oplopen tot honderd.

Platy's zijn heel makkelijk in een aquarium te houden en doen het goed bij heel veel andere vissoorten. De beste watertemperatuur is rond de 24°C tot 27 graden.

Deze vis is vreedzaam tegenover alle andere soorten en kan bij alle andere soorten van dezelfde waterkwaliteit worden gehouden. Deze vissen staan erom bekend dat ze goede algenverdelgers zijn. Deze vissen houden zich op in alle lagen van het aquarium, maar meestal in de bovenste.

De kweek van deze vissen is gemakkelijk. Dit visje kweekt in bijna alle watercondities. Het beste resultaat heeft men bij een neutrale ph (7) en een hardheid van 15 °DH. Zelfs in een gezelschapsbak met dichte beplanting en veel drijfplanten groeien de jongen uit tot volwassen exemplaren.

Wanneer het vrouwtje sterk wordt achterna gezeten door de mannetjes dan weet men dat het vrouwtje zal over gaan tot het baren van haar jongen. Deze vissen zijn levendbarend men zal de visjes dus onmiddellijk zien rondzwemmen. ze zijn na ongeveer een jaar volwassen, maar kunnen al na 3 tot 4 maanden paren.

Bio[bewerken]
Lengte : 6 cm, mannetje is kleiner (4 a 5 cm)
pH (zuurgraad): 7 - 8
Temperatuur: 20-26°C (maar bij voorkeur 24 °C)
Voedsel : Diepvries-, levend-, droogvoer, algen
Vindplaats : Mexico, Guatemala en Honduras
Aquarium grootte Min. 50 - 60 cm

Meer informatie
EAN 8717889313030
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:xiphophorus maculatus platy wagtail goud
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.