Toxotes Jaculatrix M Schuttersvis

€ 14,95

Toxotes Jaculator (Schuttersvis)

De schuttersvissen zijn een familie en een geslacht van vissen die vanuit het water op prooien jagen die op het land leven. Door middel van het uitspugen van gedoseerde hoeveelheden water, schieten zij hun prooi van de waterkant in het water. De waterdruppels komen wel 15- tot 20-maal zo hoog als de vis lang is en ze zijn effectief tot op een hoogte van 8- tot 10-maal de lichaamslengte van de vis. Prooidieren van de schuttersvis lopen uiteen van spinnen, vliegen en zelfs kleine hagedissen. Het schot van de schuttersvis varieert al naargelang de grootte van de prooi en overtreft doorgaans het plakvermogen van de prooi met een factor tien. Onderzoek van Schleger et al. toont aan dat het inschattingsvermogen van de schuttersvis niet aangeleerd is, maar evolutionair bepaald. Schuttersvissen komen voor in de kustwateren en laaglandrivieren van Zuidoost-Azië, van Sri Lanka tot Australië.

Latijnse naam: Toxotes Jaculator
Nederlandse naam: Schuttersvis
Familie: Toxotidae
Herkomst: Azië
Waterlaag: Boven
Max. lengte: 25cm
Temperatuur: 25-30 graden celcius
Min. lengte aquarium: 150cm
Voeding: Omnivoor
Scholenvis: Ja

Meer informatie
EAN 8717889433035
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Toxotes Jaculatrix M Schuttersvis
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.