LET OP: Door de enorme drukte kan het zijn dat uw bestelling later wordt verstuurd/geleverd dan u van ons gewend bent

poecilia sphenops ballon molly luipaard

€ 3,95

Herkomst:
De stamvorm vindt men in de zoete en brakke wateren van Mexico tot Venezuela. In de aquarium handel worden bijna geen wildvang exemplaren aangeboden maar is het veelal nakweek uit Azië.

Uiterlijk:
Lengte 10 cm. De naam zegt het al een beetje, deze vis dankt zijn naam aan zijn zwarte kleur. In de natuur is hij echter olijfgroen met hier en daar zwarte stippen. Er zijn tegenwoordig vele kweekvormen en kleurvarianten in de omloop zoals de Goud Molly, Groene Molly, Sluiierstaart Molly, Dalmatier Molly en Zilver Molly. Hij heeft een grote rugvin, zijn bekje heeft meestal 2 dikke lippen die naar boven staan. Het mannetje heeft een gonopodium, het vrouwtje is groter dan het mannetje. Er bestaat ook een andere variant die met 6 centimeter beduidend kleiner blijft.

Inrichting:
Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 80 centimeter. De bak kun je inrichten met dichte beplanting, kienhout en stenen, gebruik ook drijfplanten, als er ook maar voldoende zwemruimte aanwezig blijft. Zorg ook voor genoeg schuilplaatsen.

Water:
Temperatuur: 22-27 graden.
PH: 7,5-8
GH: 10-30
Om ziektes te voorkomen moet er voor de Poecilia sphenops - Black Molly wat zout aan het aquariumwater worden toegevoegd en moet je ze houden in redelijk hard water. De nakweek exemplaren uit Azië/Tjechië zijn veelal zwak en gevoelig voor ziektes.

De ervaringen van een hobbykweker laten zien dat de Poecilia sphenops - Black Molly beter op hogere temperaturen kunnen worden gehouden van zelfs wel 27 tot 30 graden. De kleinere variant (6 centimeter) mag ook wat koeler tot een graad of 25). Ze zijn dan blijkbaar minder gevoelig voor ziektes.

Voeding:
De Black Molly is een goede algenopruimer, ook groenvoer en voedertabletten gaan er wel in (het groenvoer mag niet ontbreken op het menu!). Daarnaast lusten ze ook levend voer zoals muggelarven, watervlooien en artemia, eventueel ook aanvullen met droogvoer. Ze eten net zo graag algen als het Gupje, de Platy en de Zwaarddrager.

Karakter:
Deze vissen kun je het beste in een harem houden, dus 1 mannetje en meerdere vrouwtjes. De stamvorm is niet zo veeleisend, de zwarte kweekvorm is iets ziektegevoeliger, daarom moet je ook vaak waterverversen. Het is niet altijd zo´n vredelievende vis tegen andere vissoorten, houdt ze alleen samen met soorten die van zich af weten te bijten. Je vindt ze meestal in de middelste en bovenste waterlagen.

Kweek:
De kweek is vrij makkelijk, toch mag je een Black Molly niet in een klein kweekbakje plaatsen (van 5 bij 10) anders raakt het vrouwtje volledig in de stress. Dit kan tot gevolg hebben dat de jonkies te vroeg geboren worden en niet volgroeid zijn, zo zul je de jonkies dood in het bakje vinden. Als je in het aquarium zorgt voor voldoende drijfplanten waarin de kleintjes zich kunnen verschuilen kun je best wel wat overhouden en ze dan overbrengen naar een kweekbak. Daar kun je de jongen opkweken met cyclops, artemia, zwarte muggelarven, watervlooien, fijn groenvoer of stofvoer.

Meer informatie
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:poecilia sphenops ballon molly luipaard
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €23,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.


Copyright © 2020 Heevis.