poecilia reticulata Gup Man Tuxedo Geel

€ 3,50

Wetenschappelijke naam: Poecilia reticulata Guppy Man
Nederlandse naam: Guppy

Herkomst: Oorspronkelijk uit Zuid-Amerika

Familie: Poeciliidae (levendbarende tandkarpers)

Lengte: 5 tot 6 centimeter

Maximale leeftijd: 9 jaar, maar de huidige nakweekexemplaren worden niet zo oud.

 

Het uiterlijk van het mannetje

Het mannetje kan alle kleuren van de regenboog hebben, de staart kan ook diverse vormen aannemen. Mannetjesguppy’s komen onder andere in de kleuren zwart, blauw, groen, rood en geel voor.

 

Het uiterlijk van het vrouwtje

Het vrouwtje is wat groter en dikker dan het mannetje, en is meestal wat minder bontgekleurd. Tijdens de zwangerschap vertoont het vrouwtje een zwarte stip op het achterlijf.

 

De inrichting van het aquarium

Het aquarium hoeft niet erg groot te zijn, maar guppy’s voelen zich het beste in een aquarium van minimaal 60 centimeter lang. Om hun mooie kleuren goed uit te laten komen, is het raadzaam om een donkere bodem te gebruiken en wat drijfplanten aan te brengen. Verder kun je wat planten aanbrengen om het vrouwtje wat schuilplaatsen te geven.

 

Het waterZwangere Guppy Vrouw
Guppy’s hebben de naam ontzettend sterke vissen te zijn, die in elke watersoort kunnen overleven. Echter doordat het visje tot in den treuren is nagekweekt, gaat dit helaas niet meer op. Guppen zijn nog steeds vrij sterk, maar het is wel nodig om ze iets tegemoet te komen wat betreft de waterwaardes. De PH mag vrij hoog zijn, tussen 7 en 8. Ze houden ook van een redelijk hoge GH, zo tussen de 12 en 16. De temperatuur hoeft niet hoog te zijn, maar het gebruik van een verwarmingselement is wel verstandig. Houdt de temperatuur zo rond de 24°C

 

Gedrag

De guppy is een redelijk vreedzaam visje dat erg actief is. Omdat het mannetje constante pogingen tot paring doet, is het slim om meer vrouwtjes dan mannetjes te houden. Een verhouding 3:1 is prima. Guppen bewonen alle waterlagen, maar hebben een voorkeur voor de bovenste waterlaag.

 

Geschikte medebewoners

Omdat guppy’s zo druk zijn, is het raadzaam om ze niet met vissen samen te houden die op hun rust gesteld zijn. Houdt guppen niet met goerami’s en ook niet met barbelen, deze zullen aan de mooie vinnen van de guppy’s gaan knabbelen. Een combinatie kan zijn:

Bovenlaag: school guppen

Middenlaag: vreedzame scholenvis, zoals de Kardinaaltetra of een school zalmpjes

Onderste waterlaag: school corydoras, een mooie meerval of een koppel dwergcichliden.

 

Voeding

Guppy’s zijn alleseters. Zowel droogvoer, diepvriesvoer als levend voer wordt goed opgenomen. Soms eten ze ook wat algen maar ze zijn niet geschikt als algetende vissen.

 

Voortplanting

De guppy is waarschijnlijk de gemakkelijkste vis om na te kweken. Het enige dat je hoeft te doen is mannetjes en vrouwtjes samen houden. Zodra het vrouwtje zwanger is kun je dit zien aan de zwarte stip op het achterlijf. Ook zal ze steeds dikker worden. Na een week of drie worden de jongen geboren, deze kunnen meteen vrijzwemmen en voor zichzelf zorgen. Voer de jongen met stofvoer. Let op: de guppen en ook andere vissen zien de jonge gupjes als een lekker hapje. Toch lukt het meestal wel om enkele guppen groot te brengen, zeker als je het aquarium flink beplant.
 

Meer informatie
EAN 8717889216935
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:poecilia reticulata Gup Man Tuxedo Geel
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.