LET OP: Door de enorme drukte kan het zijn dat uw bestelling later wordt verstuurd/geleverd dan u van ons gewend bent

Podocnemis unifilis

€ 99,00
3 - 7 werkdagen
Levertijd: 3 - 7 werkdagen

terekayschildpad (Podocnemis unifilis) is een schildpad uit de familie Podocnemididae. De soort werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Franz Hermann Troschel in 1848.

Uiterlijke kenmerken

De gemiddelde schildlengte bedraagt meestal niet meer dan 45 centimeter, met uitschieters tot bijna 70 centimeter, vrouwtjes worden iets groter dan mannetjes. De kleur van het schild is meestal donkergrijs tot zwart met een gele schildrand en enkele helder gele vlekken op de kop. Deze gele delen vormen geen strepen in tegenstelling tot veel andere soorten zoals de diadeemschildpad (Hardella thurjii). De nek van de terekayschildpad is niet opvallend lang maar wordt desondanks zijdelings teruggetrokken en past niet onder het schild. Het rugschild of carapax is enigszins plat van vorm maar heeft wel een duidelijk verhoogd middendeel. De randen van het schild lopen iets verder door naar beneden en bij oudere dieren worden de rugplaten bultiger. Mannetjes zijn van vrouwtjes te onderscheiden door een dikkere en langere staart. Ook behouden ze een deel van de koptekening die ze als juveniel hebben, in tegenstelling tot de vrouwtjes.

Algemeen

De terekayschildpad komt voor in het noorden en midden van Zuid-Amerika, en is vrij sterk aan water gebonden. De schildpad komt er alleen uit om te zonnen en de eitjes af te zetten. De habitat bestaat uit moerassen, ondergelopen weilanden, bosranden en heidevelden in vochtige laaggelegen gebieden. Jongere dieren eten weleens vlees maar volwassen exemplaren zijn bijna volledig vegetarisch, en eten plantendelen of soms aas.

Meer informatie
Merk Heevis
Levertijd 3 - 7 werkdagen
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Podocnemis unifilis
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

 

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €18,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

Helaas is het niet mogelijk een exacte bezorgtijd door te geven. U kunt een dag voor bezorging contact opnemen of wij u een nadere indicatie kunnen geven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.


Copyright © 2018 Heevis. Realisatie Vendic.