Melanotaenia Australis M Australis Regenboogvis

€ 9,95
Melanotaenia Splendida Australis Regenboogvis Melanotaenia australis werd door Castelnau voor het eerst beschreven als Neoatherina australis. Ze stonden vroeger ook wel bekend als de “Westralian Sunfish”. Tegenwoordig wordt deze vis ook wel “Western Regenboogvis” genoemd. Ze komen in de natuur voor in rivieren en beken van West- en Noord Australië. Het water is meestal stilstaand of heeft een minimale doorstroming. Verder is er veel (grasachtige) plantengroei. Het kleurpatroon kan onderling erg verschillen, dat geldt vooral voor de vinnen, die bijna kleurloos kunnen zijn tot rood met rode of groene vlekken. Ook de intensiteit van de mid-laterale streep varieert erg. De meest voorkomende kleurpatroon is een combinatie van bruinachtige of olijfkleurige tinten op de rug, met een vage mid-laterale streep en een wit onderlijf. Wat elke Melanotaenia australis wel heeft is de zigzaggende streep aan de onderkant van het lichaam. Mannetjes hebben helderder kleuren en meer langwerpige rugvinstralen die langer zijn dan vrouwtjes. Daarnaast worden mannetjes groter dan vrouwtjes, meestal rond de acht centimeter. Kweek: De vissen worden geslachtsrijp als ze rond de vier cm groot zijn. In het aquarium leggen de vrouwtjes klevende 100 tot 200 eieren, die aan de bladeren van plantjes worden bevestigd. Vooral planten als javamos is hier bijzonder geschikt voor. Na zes tot tien dagen komen de eieren uit. Als er genoeg beplanting is en de volwassen vissen genoeg te eten krijgen, kunnen de jongen meestal in hetzelfde aquarium blijven. Anders is een aquarium van 30 liter groot genoeg als kweekbak. De larven kunnen infusoria eten of vlokkenvoedsel. Volwassen dieren hebben geen specifieke eisen wat betreft het voedsel. Aquarium vereisten: De westerse Regenboogvis kan zich goed aanpassen, waardoor het een ideale vis is om te houden. Het is een scholenvis, waarbij het beste meerdere vrouwtjes per mannetje genomen kunnen worden. De temperatuur kan van 22tot 28 C zijn met een pH waarde tussen de 6,5 en 7,7. De waterhardheid kan heel erg verschillen en zal ook de kleur van de vis beïnvloeden. Hoewel Melanotaenia australis zich goed kan aanpassen, is het wel essentieel dat de waterwaardes constant zijn. Deze scholenvissen zijn vreedzame dieren. Omdat ze erg actief zijn, is het beter om ze niet te combineren met heel rustige vissoorten en om ze in een groot aquarium te huisvesten. kort overzicht: Herkomst: West- en Noord Australië. Maximale grootte : 8 cm. Temperatuur: 22-28. PH: 6.5-7.7 Water hardheid: gemiddeld Moelijkheidsgraad : makkelijk.
Meer informatie
EAN 8717889244457
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Melanotaenia Australis M Australis Regenboogvis
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.