Leporacanthicus Galaxias (L240) L240 Galaxias Pleco

Leporacanthicus Galaxias (L240)

L240 Galaxias Pleco

10-12 cm

€ 66,25

Leporacanthicus Galaxias (L240)

Andere Namen: Vampier Pleco, L007, L029, L240
Wetenschappelijke Naam: Leporacanthicus galaxias (Isbrücker & Nijssen, 1989)
Gebied van origine: Zuid Amerika: Rio Guamá bij Ourém, Brazilië.
Maximale Grootte: 25-30cm.

Aquarium: Deze middelgrote meerval geeft de voorkeur aan een gedimd aquarium met veel schuilplaatsen, in de vorm van planten, kienhout, rotsen en/of kunstmatige grotten. Om meerdere exemplaren van deze soort te houden, of om deze soort samen met andere bodembewoners te houden, is een aquarium van 120x50cm. benodigd, aangezien de soort vrij territoriaal kan zijn. Bij een gebrek aan geschikte schuilplaatsen of te weinig ruimte kan de Galaxias Pleco zich bijzonder agressief tegenover andere bodembewoners gedragen. Indien het de enige bodembewoner in het aquarium is, is een aquarium van 100x40cm. ruim voldoende. Jonge exemplaren kunnen probleemloos tijdelijk in kleinere aquaria gehouden worden, zolang er maar voldoende schuilplaatsen aanwezig zijn.
Deze soort doet het het beste in zacht, licht zuur tot neutraal water, rijkelijk voorzien van zuurstof en met veel stroming. Een sterk filter is belangrijk, aangezien deze vis gezien zijn proteine-rijke dieet veel afvalstoffen produceert.

Dieet:Deze Plecostomus-soort is een carnivoor: een korte blik op het gebit zegt voldoende: de scherpe tanden hebben soorten ut dit geslacht, Leporacanthicus, de bijnaam Vampier-Pleco's (Duits: Rüsselzahnwels) bezorgd. Deze soort accepteert dan ook een heel scala aan vleesvoer, waaronder zaken als muggenlarven, bloedwormen, krill, garnalen, mosselen en zelfs visvlees.
Eenmaal geacclimatiseerd wordt deze soort minder kieskeurig, en zal hij in veel gevallen ook plantaardig voer tot zich nemen: denk aan items als algen, algentabletten, en gewassen (en eventueel geblancheerde) groenten als komkommer, sla, erwten, spinazie, aubergine en courgette.
Naast het aannemen van aangeboden voedsel lijkt deze soort in het aquarium ook zelf actief op zoek te gaan naar voedsel: regelmatig kan ik mijn exemplaar observeren tijdens deze activiteit. Het lijkt er namelijk op dat de Galaxias Pleco naast een weinig kieskeurige carnivoor ook een soort 'filter feeder' is: het dier schuurt dan in een snelle voorwaartse beweging door het substraat, om vervolgens langzaam achteruit door de zojuist gecreëerde geul te bewegen. Daarbij wordt de enorme zuigbek gebruikt als een net, om opgewervelde materiaal op te zuigen: voedsel wordt doorgeslikt, oneetbaar materiaal zoals stukjes hout of grind worden via de kieuwopeningen weer afgestoten.

Temperament:
Een territoriale soort, zoals zoveel harnasmeervallen, maar voornamelijk agressief tegenover soortgenoten en soortgelijke vissen. Bodembewoners met een andere kleuring en/of patroon worden over het algemeen met rust gelaten, al kunnen de gemoederen tijdens voedertijd zeer zeker wel verhit raken.

Meer informatie
EAN 8717889226231
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Leporacanthicus Galaxias (L240) L240 Galaxias Pleco
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.