Hypancistrus Debilittera (L129)

€ 29,95

Hypancistrus debilittera; deze kleinblijvende meerval geeft de voorkeur aan een gedimd aquarium met veel schuilplaatsen, in de vorm van planten, kienhout, rotsen en/of kunstmatige grotten. Om meerdere exemplaren van deze soort te houden, of om deze soort samen met andere bodembewoners te houden, is een aquarium van 100x40cm. benodigd aangezien de soort vrij territoriaal kan zijn, en bij een gebrek aan schuilplaatsen kan hij zich nogal agressief tegenover andere bodembewoners gedragen.

Wetenschappelijke naam: Hypancistrus debillitera (L-nummer 129)
Nederlandse naam: Colombiaanse pleco
Familie: Loricariidae
Herkomst: Zuid Amerika (Orinoco rivier)

Lengte: Tot ongeveer 7 centimeter
Geslachtsonderscheid: Volwassen vrouwtjes zijn wat breder dan volwassen mannetjes.

Huisvesting
Deze vis heeft graag veel schuilplaatsen in het aquarium. Hij prefereert gedempt licht dat kan worden bereikt met drijfplanten en een zandige bodem. Planten laat hij met rust. Indien het de enige bodembewoner in het aquarium is, is een aquarium van 80x35cm. voldoende, maar hij doet het het best in gezelschap van een paar soortgenoten in een eigen aquarium.
Deze soort doet het het beste in zacht, licht zuur tot neutraal water (pH 6-7,5 en dH 2.0-15.0), rijkelijk voorzien van zuurstof en met veel stroming. Een sterk filter is belangrijk, aangezien deze vis veel afvalstoffen produceert.

Karakter
Niet agressief zolang er voldoende ruimte en, belangrijker nog, schuilplaatsen aanwezig zijn: minimaal een per exemplaar. Zoals alle andere soorten uit het geslacht Hypancistrus is het aanbevolen om deze soort in een klein groepje te houden, omdat dan een meer natuurlijk gedrag vertoond wordt en de dieren zich beter op hun gemak voelen.
Is er niet voldoende ruimte, of zijn er te weinig schuilplaatsen aanwezig, dan kunnen echter heftige gevechten uitbreken, waarbij er zeker gewonden kunnen vallen!

Waterwaardes
Temperatuur: 24-28
Ph: 6 – 7,5
Gh: 2 - 15
Voeding
Deze vis is een alleseter: droogvoer, diepvriesvoer, levend voer, geblancheerde groente en algen staan op het menu. Als algenopruimer is deze soort overigens niet geschikt, vanwege zijn voornamelijk carnivore aard.

Kweek
Ideale voortplantings-omstandigheden voor deze soort omvatten snelstromend, warm water (28-30 graden Celsius) met een hoog zuurstofgehalte. Dat laatste kan tot stand gebracht worden met behulp van een aan een filter of stromingspomp aangesloten diffusor-stuk (een uitbreiding op de uitstromer dat lucht aan het water toevoegt), of door de uitstroom van een van de filters op oppervlakte-niveau te plaatsen, waardoor de wateroppervlakte gebroken wordt, en uitwisseling van gassen kan plaatsvinden (CO2 wordt uitgewisseld voor zuurstof). De bak moet ingericht zijn met kunstmatige broedgrotten (of iets soortgelijks van rotsen/kienhout). De ingang moet worden voorzien van sterke stroming. De ideale verdeling van de sekses is 2 of 3 vrouwtjes per mannetje. Het vrouwtje legt ca. 20 eitjes van 3 mm in een holte. Het mannetje bewaakt het legsel. Het grootbrengen van de jongen is verder niet extreem moeilijk.

Meer informatie
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Hypancistrus Debilittera (L129)
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.