LET OP: Door de enorme drukte kan het zijn dat uw bestelling later wordt verstuurd/geleverd dan u van ons gewend bent

Epipedobates tricolor

€ 27,50

Epipedobates Tricolor (Driekleurige Gifkikker)

De meeste traditionele Epipedobates soorten zijn ondergebracht in Ameerega. Gezien de type soort van Epipedobates, E. tricolor, niet tot deze groep behoort, is het genus behouden gebleven voor alle soorten gerelateerd aan E. tricolor. Dit zijn een vijftal Epipedobates soorten en een enkele Colostethus soort. Naast moleculaire onderbouwing voor het genus zijn met name de kenmerken aan de buikzijde van vrouwtjes uniek voor het genus. Vrouwtjes hebben een donkere buikzijde met lichte stippen. Ook ontbreekt het omkrullen van de huid parallel aan de vijfde teen (metatarsal fold) aan de onderzijde van de voet, in deze soorten. Andere kenmerken zijn de verdikte derde vinger van de mannetjes, een eerste vinger langer dan de tweede, een kop amplexus bij het paren en een triller als roep van de mannetjes. De soorten worden met name op de west flank van de Andes in Ecuador en Peru gevonden.

Het terrarium:
Voor een klein groepje van 5 dieren kan een bak van 60×50×50 cm volstaan. Richt dit terrarium in met veel bromelia’s, wat hout en een klein waterdeeltje (bakje kan al volstaan).

Temperatuur:
De ervaringen in het terrarium met deze soort zijn dat men ze niet te warm moet houden: kamertemperatuur is uitstekend. ‘s nachts mag het gerust tot 15°C afkoelen. Lang aanhoudende hoge temperaturen van boven 28°C verdragen ze slecht. Niet te verwarren met E. tricolor die vaak extremere temperaturen ervaart in de natuur.

Groepsgewijs/paarsgewijs:
Het best kan deze soort in een groep van meerdere mannetjes en vrouwtjes gehouden worden. Bijvoorbeeld 2 mannen met 3 vrouwen. Per koppel is echter ook mogelijk.

Eieren:
De eieren worden afgezet in een schijnamplexus. De eieren, gemiddeld 20-25 stuks met uitschieters tot wel 40, worden bewaakt en verzorgd door het mannetje. Na ongeveer 3 weken komen ze uit en worden door het mannetje op de rug genomen en naar het water gebracht.

Overige kweekinformatie:
Na ca. 60 dagen metamorfoseren de larven tot kleine kikkertjes. Bij goed voeren en goede watercondities zijn de jonge kikkertjes al 8-10 mm. lang! Ze eten dan onmiddellijk kleine fruitvliegen, maar bijvoeren met springstaarten kan nooit kwaad. Bij goede verzorging worden ze na een maand of acht reeds geslachtsrijp. Volwassen E.anthonyi kunnen naast fruitvliegen ook allerlei grotere soorten voer aan, zoals kleine krekels, huisvliegen, zelfs kleine bromvliegen en allerlei andere insecten uit het zgn. weideplankton.
E.anthonyi is een levendige soort, die zich vrij agressief kan gedragen tegen andere kikkers in het terrarium. Samen houden met kleiner blijvende soorten is zeker af te raden. Ook grotere soorten kunnen soms lastig gevallen worden door deze kikkertjes.

Meer informatie
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Epipedobates tricolor
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €23,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Verzendinfo


Copyright © 2020 Heevis.