easy life profito 250 ml

€ 7,95

ProFito

Professionele plantenvoeding

 ProFitoEasy-Life ProFito is een extra complete, universele plantenvoeding geschikt voor alle waterplanten in aquaria. De samenstelling van ProFito zorgt er voor, dat er een sterke, gezonde, weelderige plantengroei ontstaat en onderhouden wordt. Door de optimale verhouding van de ingrediënten, komen planten niets tekort en kunnen ze ongehinderd krachtig en weelderig groeien. 

Productvoordelen
•een sterk geconcentreerde, extra complete universele plantenvoeding
•alle voedingsstoffen in één product, zoals o.a. ijzer, kalium en mangaan
•zorgt voor een krachtige, gezonde en weelderige plantengroei
•bevordert de aanmaak van cytokininen en stimuleert daarmee de celdeling
•bredere bladeren en een intensieve kleuring
•verbetert en consolideert het biologisch evenwicht in het aquarium
•bevat geen nitraat en fosfaat
•zeer economisch in gebruik

 
ProFito bevordert de celdeling
 
De hoge concentraties van met name ijzer, kalium en magnesium in ProFito, voorzien in de behoefte van planten om deze voedingsstoffen in grote mate op te nemen. Deze plantenvoeding bevat vele zgn. micronutriënten (o.a. mangaan, boor, kobalt, lithium, molybdeen, koper, tin, nikkel, fluor, jood, aluminium, zink, seleen en vanadium). Deze stoffen en een aantal extra toegevoegde zeldzame mineralen, geven de planten precies wat nodig is om probleemloos te groeien. De planten worden sterk gestimuleerd om cytokininen (plantenhormoon) aan te maken, waardoor de celdeling verder bevorderd wordt. Bladeren groeien veel breder en de kleuring wordt bijzonder intensief. Door het optimale aanbod van voedingsstoffen van ProFito groeien waterplanten snel en krachtig. Als gevolg daarvan worden ongewenste stoffen in het aquariumwater, zoals bepaalde stikstof- en fosfaatverbindingen, vlugger door de planten opgenomen. Nitraat, fosfaat en ammonium worden dus door planten sneller uit het aquariumwater verwijderd. Het water wordt door ProFito prima ontlast. Er ontstaat een beter biologisch evenwicht in het aquarium.
 
ProFito bevat geen nitraat of fosfaat, dat het aquariumwater extra belast. De voedingsstoffen in ProFito worden meervoudig gestabiliseerd door diverse chelatoren. Anti-oxidanten en conserveermiddelen gaan het verval van ProFito tegen, waardoor een langere houdbaarheid gegarandeerd is. Koel en donker bewaren verlengd overigens de houdbaarheid.
 
GEBRUIK
Wekelijks 10 ml per 100 liter water 

 
TIPS VOOR GEBRUIK
De dosering is erg economisch : 10 ml per 100 liter aquariumwater op wekelijkse basis.
Men kan ook dagelijks 1/7 deel van de dosering toevoegen.

 
De kleur van het produkt kan variëren van heldergroen tot donkerbruin. Welke kleur het ook aanneemt, het blijft een heldere oplossing. De kleur van het produkt is overigens irrelevant voor de efficiëntie van bemesting.
 
Gebruik de eerste paar weken ongeveer 1/3 van de dosering. Dit kan dan later aangepast worden om de meest optimale groeisnelheid te verkrijgen (wekelijks per 100 liter 10 ml +/- 40%).
 

De beste dosis kan men vaststellen door de waarneming van de jongste bladeren aan de plant. Als ze erg lichtgroen of geel zijn, dan dient de dosis verhoogt te worden. Mochten er algen in de bak voorkomen en/of geen groeiverbetering van de planten meer optreden, dan kan men de dosis reduceren. De introductie van (meerdere) snelgroeiende planten kan overigens prima helpen bij het tegengaan van algen.

Bewaren bij kamertemperatuur.
 

 Verpakkingseenheden
100 ml - 250 ml - 500 ml - 1.000 ml - 5.000 ml

Meer informatie
Merk Easylife
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:easy life profito 250 ml
Jouw beoordeling

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.