Danio Margaritatus Rasbora Galaxy

€ 6,50
1 -3 werkdagen
Levertijd: 1 -3 werkdagen

Danio Margaritatus Rasbora Galaxy

Celestichthys margaritatus en Microrasbora galaxy zijn de meest gebruikte synoniemen voor Danio margaritatus. De Nederlandse naam is “Hemelse Parel Danio of Galaxy Danio”. Na de eerste publicatie van foto’s van deze soort was er eerst enige scepsis of dit geen op de computer gegenereerde afbeelding betrof. Toen duidelijk werd dat dit niet het geval was werd deze soort al heel snel populair. Hierdoor werden er enorme aantallen gevangen en werden populaties al snel bedreigd. Celestichthys margaritatus blijft klein, 21mm is het grootst bekende exemplaar. De basiskleur is Blauw/groen met lichte wit/gele stippen, buik en vinnen zijn bij mannen helderrood. Verspreiding: Galaxy’s komen van nature voor in Myanmar, ze leven daar in hoger gelegen gebieden op een hoogte van iets meer dan 1000 meter boven zeeniveau. Ze leven in overstroomde gebieden met ondiep water (meestal rond 30cm diep). Deze gebieden ontstaan door indammen van rivieren maar in landbouwgebieden (rijstvelden) worden zij ook veelvuldig aangetroffen. Aquarium vereisten: Een aquarium van 40x30x30cm is al groot genoeg voor een groepje Celestichthys margaritatus. Hier kan een groepje van ongeveer 10 exemplaren goed in worden gehuisvest. Een bak van 60x30x30 kan voor een grotere school gebruikt worden. Gebruik neutraal water en beplant de zijkanten van het aquarium met grote bossen planten. In het midden blijft zo voldoende zwemruimte over. Een sponsfilter op lage stand geeft al voldoende beweging in het water. Het gebruik van een donkere bodem bevorderd intensivering van de kleuren. Drijfplanten zorgen voor schaduw. Kweek: Kweken met C. margaritatus is niet moeilijk. Begin met het conditioneren van de ouders. Na een tijde goed eiwitrijk (Levend, diepvries) voer ontwikkelen de vrouwen kuit. Dit is goed zichtbaar aan de bolle buik. C. margaritatus is een vrijlegger zonder ouderlijke zorg. De bodem kan voorzien worden van een laag knikkers of een stukje kunststof grasmat. plaats een paar koppels in de kweekbak en laat ze daar inzitten tot na de eiafzet. Een legsel bestaat uit 20-30 eieren. Verwijder de ouders daarna. De eieren komen na 36 uur uit, de jongen zwemmen 3 tot 4 dagen later vrij rond. Voer de jongen met Liquifry of uitgeknepen algenflappen, later Artemia-naupliën en ander klein levend voer.

Meer informatie
EAN 8717889382838
Merk Heevis
Levertijd 1 -3 werkdagen
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Danio Margaritatus Rasbora Galaxy
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.