Cyclocheilichthys Apogon

€ 9,95
3 - 7 werkdagen
Levertijd: 3 - 7 werkdagen
Cyclocheilichthys Apogon Beschrijving: Cyclocheilichthys apogon, De Baardloze-danio is een levendige, vreedzame scholenvis die 15 tot 18cm groot kan worden. In een school van 5 tot 10 exemplaren komen zij goed tot hun recht. Zij vertonen dan ook minder schuw gedrag. Hun lichaam is langgerekt, torpedovormig en neutraal, soms goudkleurig, van kleur. De schubben hebben een donkere rand, bij de staart is een donkere vlek zichtbaar. De vinnen zijn rood/oranje gekleurd. In de natuur migreren deze vissen tegen het einde van het natte seizoen (moesson) naar hun paaigronden. Na herindeling van het geslacht Cyclocheilichthys in 2013 bleven 7 soorten over. Door het zeer grote verspreidingsgebied van Cyclocheilichthys apogon is het echter mogelijk dat men in de toekomst nieuwe soorten en/of ondersoorten onderscheid. Verspreiding: Cyclocheilichthys apogon komt voor in Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Borneo en Sumatra. Deze soort komt voornamelijk voor in rivieren maar zoekt wel de kalm stromende of stilstaande delen hiervan op. Doorgaans is het water daar niet dieper dan 2 meter. Cyclocheilichthys apogon is ook in kunstmatige wateren te vinden en uitgezet in kanalen e.d. ten behoeve van de visvangst. In het natte seizoen zwemmen zij de overstroomde gebieden in. Aquarium vereisten: De minimale maat van het aquarium is 120x40x40cm maar groter (150x50x50) is beter. Hoewel zij ook erg zuur water tolereren is het gebruik neutraal water aan te bevelen. De bodem kan uit zand of fijn grind bestaan en is verder bedekt met kiezels van verschillend formaat. Kienhout en stevige planten aan de zijkanten bieden schuilgelegenheid. Zorg voor stroming in het water. Temperatuur 20-27 graden. Kweek: Cyclocheilichthys apogon is in de aquariumhobby nog niet nagekweekt. Dit heeft mogelijk te maken met de seizoenen en hun migratie naar paaigronden. Bekend is dat het gaat om een vrijlegger zonder ouderlijke zorg voor de nakomelingen. Geschikte combinaties: Bij het combineren met andere vissen moet men rekening houden met zowel de grootte als levendigheid van deze soort. Zowel meervallen, als andere soorten van geschikt formaat kunnen gecombineerd worden. Kort overzicht: Herkomst: Zuidoost Azië maximale lengte: 18cm Groeisnelheid: gemiddeld Plaats in het aquarium: middenzone. Hoeveelheid licht: matig. temperatuur 20 tot 27C PH: 6.0-8 (lagere PH tot 5.5 worden getolereerd maar niet aanbevolen) Hardheid: gemiddeld Moeilijkheidsgraad: enige ervaring vereist
Meer informatie
Merk Heevis
Levertijd 3 - 7 werkdagen
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Cyclocheilichthys Apogon
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.