Crossocheilus Reticulatus M Algeneter Reticulatus

€ 4,50

Crossocheilus Reticulatus M

Algeneter Reticulatus

6-7 cm

Crossocheilus reticulatusis is een vreedzame in groepjes levende vis. Deze soort wordt 16-17cm lang.Ze hebben een langwerpig zilverkleurig lichaam met een zwarte vlek bij de staart. De schubben hebben een zwarte rand. De bek is naar onder gericht, C. reticulatus graast dan ook graag de bodem en stenen af. Als het aantal vissen in het aquarium te klein is worden ze schuw.. Ze vormen een soort pikorde onderling, een groepje van 6 of meer exemplaren lijkt de beste optie.. Deze soort heeft een groot verspreidingsgebied en wordt gevonden in Thailand, China, Vietnam, Cambodja en Laos. Ze leven in middelgrote en grote rivieren met stromend, helder water. Tijdens grote regenval trekken zij de overstroomde gebieden in. De minimum afmetingen van het aquarium is 100x50x50cmvoor een schooltje C. reticulatus. Het midden kan het beste gebruikt worden als open zwemruimte. Watertemperatuur 16-24 graden, PH neutraal. Zorg voor stroming in het water. Regelmatig verversen van water is goed voor het welbevinden van deze soort. Kiezels die met algen om te grazen maken de bak compleet. Bij de keuze voor planten kan men denken aan Anubias, Microsorum, Bolbitis e.d. In het aquarium is de kweek nog niet gelukt. In het wild migreren deze vissen naar hun paaigronden. Door de bouw van dammen in de rivieren wordt het echter lastiger voor C. reticulatus hun paaigebieden te bereiken.. C. reticulatus is een vredelievende vis, er zijn daardoor veel combinaties mogelijk. Houdt u echter rekening met de afmetingen en gedrag van de medebewoners. Herkomst: Zuid-oost Azie Maximale lengte: 16-17cm Plaats in het aquarium: Bodem en middengedeelte Hoeveelheid licht: normaal licht temperatuur 16 tot 24C Hardheid: neutraal. Moeilijkheidsgraad: Enige ervaring vereist

Meer informatie
EAN 8717889125336
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Crossocheilus Reticulatus M Algeneter Reticulatus
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.