Chromobotia Macracanthus Clownbotia

Waardering:
80 % of 100
€ 7,95

Chromobotia Macracanthus Clownbotia

De Clownbotia is een redelijk vreedzame scholenvis die voornamelijk in de schemering actief wordt, maar zich niet zo verstopt als de meeste andere botia-soorten. Ook deze soort woelt nogal in de bodem, fijn zand wordt door de botia op prijs gesteld. De planten moeten goed verankerd zijn en de bak moet verder ingericht worden met kienhout en stenen, zodat holen ontstaan waar de dieren zich terug kunnen trekken. De soort kan knakkende geluiden maken en is vrij gevoelig voor witte stip. Het dier is een alleseter met een grote voorkeur voor slakken. Bij een slakkenplaag in uw aquarium is deze vis een goede remedie. Wetenschappelijke naam: Botia macracanthus Nederlandse naam: Clownbotia Familie: Cobitidae Herkomst: Indonesië Lengte Tot ongeveer 30 centimeter. Helaas worden Clownbotia's vaak in een te klein aquarium gehouden, waardoor ze niet groter worden dan zo'n 15 centimeter. Geslachtsonderscheid De buik- en borstvinnen zijn bij mannetjes puntiger dan bij vrouwtjes. Daarnaast zijn de vrouwtjes wat slanker dan de mannelijke exemplaren. Huisvesting Het auarium moet bij voorkeur 200 cm. lang zijn. De planten moeten goed verankerd zijn en de bak moet verder ingericht worden met kienhout en stenen, zodat holen ontstaan waar de dieren zich in terug kunnen trekken. De soort kan knakkende geluiden maken. Hoewel ze in het wild in modderig water leven, hebben Botia's behoefte aan schoon, helder water. Dit is ook belangrijk bij het voorkomen van ziektes. Botia macracanthus is met name gevoelig voor witte stip. Karakter De clownbotia is een botia die in de schemering aktief wordt, maar zich niet zo verstopt als de meeste andere botia-soorten. Ook deze soort woelt nogal in de bodem, die dus moet bij voorkeur bestaan uit fijn zand. Hoewel de Clownbotia een territoriumvormende vis is, is het een vreedzame vis die in een school gehouden moet worden. Onderling houden de vissen soms onschuldige schijngevechten. Veel aquarianen houden de vis als solitair, waardoor de vis wegkwijnt en agressief kan worden tegenover andere vissen. Waterwaardes •Temperatuur: 24 - 28 °C •Ph: 6 – 6,5 •Gh: 0 - 4 Voeding Het dier is een alleseter met een grote voorkeur voor slakken. Bij een slakkenplaag in uw aquarium is deze vis een goede remedie. Daarnaast schraapt Botia macracanthus graag algen.

Meer informatie
EAN 8717889067032
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Chromobotia Macracanthus Clownbotia
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.