Caridina cf. Cantonensis - Crystal Black Garnaal

€ 5,95
1 -3 werkdagen
Levertijd: 1 -3 werkdagen

Caridina cf cantonensis 'Crystal Black' 

Wetenschappelijke naam: Caridina cf cantonensis 'Crystal Black'
Nederlandse naam: Crystal Black garnaal, Black bee garnaal
Kleur: Een zwart en wit gestreepte garnaal.
Maximale grootte: 2,5 cm tot 3 cm (De mannetjes blijven kleiner als de vrouwtjes)
Geslachtsrijp: Vanaf 3 maanden
Geslachtonderscheid: De vrouwtjes zijn iets groter, schild loopt wat lager door aan de zijkant. Vrouwtjes zijn meer intensiever gekleurd, mannetjes iets transparanter.
Draagtijd eieren: 14 tot 21 dagen
Aantal eieren: 20 tot 40 eieren
Leeftijd: tot maximum 24 maanden
Temperatuur van het water: 16°C tot 27°C
Waterhardheid: zacht tot hard water
Carbonaat hardheid: 4 tot 14 KH
PH waarden: 6,5 tot 7,5
Herkomst: Kweekvorm uit Japan

 De Crystal Black en de Crystal Red zijn de zelfde soort alleen een andere kleurvariant, in plaats van rode delen bij de Crystal red garnaal is het rood vervangen door zwart. Door met deze garnalen selectief tecrystal black kweken op intensere zwarte en witte kleuren werd hij zeer gewild bij garnalenkwekers en liefhebbers, zowel in Japan als in de rest van de wereld. De garnaal wordt in verschillende gradaties aangegeven op basis van de verhouding tussen zwarte en witte banden over het lichaam.

 De gekweekte crystal Black garnalen zijn geklasseerd door middel van een kwaliteitsschaal: C, B, A, S, SS en SSS, waarbij de laatste letter de hoogste gradatie is. Het gaat vooral om het wit aandeel, de hoeveelheid banden en hoe dekkend het wit is van de garnaal. Hoe meer wit de garnaal heeft, hoe hoger de gradatie is. En als de garnaal 4 witte banden heeft, heeft hij een hogere gradatie als een garnaal met 3 banden. Je kan hogere gradaties krijgen door ze te gaan selecteren.

 Deze garnalen zijn, als ze zich veilig voelen, een groot deel van de dag druk op zoek naar voedsel op de bodem en op planten. Voldoende schuilmogelijkheden zoals dicht beplante, schaduwrijke plaatsen, gebladerte en vooral schuilplaatsen om zich in te verstoppen, zijn van groot belang voor het welzijn van deze dieren. In grotere groepen voelen ze zich veiliger en zullen ze meer natuurlijk gedrag vertonen. Begin best met een groepje van tien tot twintig dieren. Deze garnalen kunnen gehouden worden in een klein aquarium, te beginnen vanaf 15 l.

crystal blackVolwassen Crystal black garnalen verschalen elke vier tot zes weken, hele jonge dieren soms zelfs dagelijks. Enkele dagen voor de verschaling stoppen de dieren met eten. Tijdens het verschalen hebben de garnalen een schuilplaats nodig om hun tere lijf te beschermen.

 Garnalen zijn doorgaans alleseters met het accent op plantaardige voeding. Garnalensoorten zijn uitstekende algeneters en zullen uw aquarium van algen bevrijden. De garnalen kunnen gevoerd worden met een speciaal tablettenvoer. Het garnalenvoer kan voor de nodige variatie wel worden aangevuld met andere voedingsmiddelen, zoals diepvriesvoer (cyclops, artemia, tubifex, rode muggenlarven), algen (ook in tablet-/poedervorm, Spirulina), gedroogde bladeren ( beuk en eik, 2-3 bladeren per 100 liter water), fruit (appel, peer, aardbei) en groentes (bijvoorbeeld gekookte wortelen, spruitjes, open geknepen erwten, broccoli, verse spinazie, komkommer).
crystal black
 Onder de juiste omstandigheden (een watertemperatuur van minder dan 25 ° C belangrijk voor de voortplanting) zijn de Crystal black garnalen gemakkelijk te kweken. Ze zijn te vergelijken met de Bijengarnalen en worden onder dezelfde omstandigheden gehouden. Ze planten zich voort op een leeftijd van 3,5 tot 4 maanden. De jongen worden zwart/wit gestreept ‘geboren’, maar zijn pas echt mooi gekleurd na ± 1 week.

 Er kunnen best kleine Blijvende vissen gehouden worden bij garnalen, zoals Platy, Guppy en klein blijvende schoolvissen. Wanneer de bedoeling is dat alle jonge garnalen niet opgegeten worden, geef ik het advies geen vissen bij de garnalen te plaatsen.

 Wanneer men twee of meer soorten garnalen bij elkaar wil plaatsen, let er dan wel op of deze soorten niet kruist.

 

 

Meer informatie
Merk Heevis
Levertijd 1 -3 werkdagen
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Caridina cf. Cantonensis - Crystal Black Garnaal
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.