LET OP: Door de enorme drukte kan het zijn dat uw bestelling later wordt verstuurd/geleverd dan u van ons gewend bent

Trichopodus Trichopterus M Blauwe Spat

€ 5,95
Trichogaster marmorata (trichopterus), ook wel Blauwe Spat genoemd, is een prachtige aquariumvis die in meerdere kweekvormen te verkrijgen is. De Blauwe Spat (ook te zien op de foto) is de bekendste vorm, maar ook de Gold (goudkleurig) en de Cosby (gemarmerd) zijn populair. Deze vreedzame vis is een van de gemakkelijkst te houden aquariumvissen en kan goed samen met andere vissen zolang ze maar niet te groot zijn. Niet meer dan 1 mannetje houden. Wetenschappelijke naam: Trichogaster marmorata (trichopterus) Nederlandse naam: Blauwe Spat Familie: Anabantidae (Labyrintvissen) Herkomst: Zuid-Oost Azië (Vietnam, Thailand, Maleisië en Burma) Lengte Tot ongeveer 12 centimeter, al blijven ze in het aquarium vaak wat kleiner. Geslachtsonderscheid Het mannetje wordt groter dan het vrouwtje en heeft tevens een spitsere rugvin. Huisvesting Een wat grotere vis heeft een groter aquarium nodig, in het geval van de Trichogaster trichopterus dient het aquarium minimaal 120cm lang te zijn. Zorg voor een flink beplante bak met drijfplanten. Een dekruit is absoluut noodzakelijk, anders kan deze vis doodgaan door het temperatuurverschil buiten de bak. De Blauwe Spat zwemt vooral in debovenste waterlaag. Daar deze vis niet van veel stroming in het water houdt, is het aan te raden een niet al te krachtige filter te gebruiken. Karakter Trichogaster trichopterus is een zeer vreedzame vis die niet met agressieve of drukke vissen gehouden mag worden. Houdt de Blauwe Spat niet met andere goerami's, barbelen of guppen. Trichogaster trichopterus kun je het beste in een koppel houden (of eventueel 2 vrouwtjes met 1 mannetje Waterwaardes Temperatuur: 26 - 28 Ph: 7 – 7,5 Gh: 12 - 16 Voeding Deze goerami’s zijn alleseters. Droogvoer eten ze graag, maar levend voer (muggenlarven, watervlooien) zijn favoriet. Kweek De kweek is redelijk eenvoudig. Het water laten zakken tot 15 cm. Er wordt een schuimnest gebouwd waarin de eieren worden ondergebracht. Na het afzetten van de eieren het vrouwtje verwijderen en na uitkomen ook het mannetje. De jongen kunnen worden grootgebracht met infuus en Artemia-naupliën.
Meer informatie
EAN 8717889438535
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Trichopodus Trichopterus M Blauwe Spat
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €23,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.


Copyright © 2020 Heevis.