aphyosemion bivittatum tandkarper

€ 8,95

Familie: Cyprinodontidae
Synoniemen:  Aphyosemion bivittatum bivittatum, Aphyosemion bivittatus, Aphyosemion multicolor, Aphyosemion nigri, Aphyosemion rubrostictum, Fundulopanchax bitaeniatus, Fundulopanchax bivittatus, Fundulopanchax multicolor, Fundulus bitaeniatus, Fundulus bivittatus, Fundulus rubrostictus
Herkomst: Togo, Equatoriaal Guinea
Milieu: Tijdelijke poelen en plassen, alsmede in moerassen.

Vorm en kleurtekening:
Lichaam gestrekt, matig hoog en zijdelings gering samengedrukt. Grondkleur, vorm der vinnen en het kleurenpatroon in sterke mate afhankelijk van de uiteenlopende regionale vindgebieden.
Grondkleur blauwgroen, rug donkerder, buik oranjebruin met gele boventoon. Op de kop en de kieuwdeksels grillige rode streeptekening. Op het bovenlichaam een fraaie bloktekening die wordt opgeroepen door een zeer regelmatige rode vlektekening, afwisselend met goudgele tot lichtbruine velden, Alle schubben min of meer rood tot roodbruin omzoomd. Rugvin zeer krachtig, oranjerood tot roestbruin met donkere vlekken en streeptekening in de membranen. Aarsvin aan de basis zachtgroen, smalle blauwe zoom welke onmiddellijk wordt gevolgd door een diep rode band, achterste vindeel oranjerood. Buikvinnen zacht blauwgroen met eveneens blauwrode zoom. Borstvinnen aan de basis geel, overgaand in rood, blauw gezoomd.

Grootte ca. 4 cm.

De vrouwtjes; afgeronde vinnen, grondkleur geelachtig, 2 duidelijke donkere lengtestrepen.

Verzorging:
Om hun natuurlijke levenslust en kleurenpracht te tonen moet het wateroppervlak liefst dichtbegroeid zijn met oppervlakte planten die het invallende licht temperen. Bovendien maken killivissen graag gebruik van neerhangende wortelpartijen om het legsel in af te zetten.
pH 6 tot 6,5, DH 5 tot 7. Hoewel in de natuurlijke biotopen vooral overdag vrij hoge temperaturen worden gemeten, houden we de vissen in gevangenschap op 22 – 24 graden; hogere temperaturen bekorten de levensduur. Als voedsel komen allerlei aquatiele insecten en hun larven in aanmerking, maar de voorkeur wordt gegeven aan zwarte en witte muggenlarven, ook watervlooien worden naar hartelust verorbert.
Reeds door de verwerking van veel turf en kienhout in het aquarium, zal het water lichtgeel kleuren, wat we nog kunnen bevorderen door een permanente filtering over turf.

Kweek:
Dit zijn plantenleggers, De eieren worden aan planten afgezet maar wel in de onmiddellijke nabijheid van de bodem, daarom is het verstandig om bij deze soort wel een bodem aan te leggen.
Ze stellen weinig eisen aan de kweekbakinrichting. Een bodem is meestal overbodig, maar willen we deze toch aanbrengen dan kan deze het beste bestaan uit goed uitgekookte turfmolm. Als afzetsubstraat zijn de zgn. 'kweekkwasten' uitstekend geschikt 2 á 3 kwasten per bakje is voldoende.
Het paren kan enige weken in beslag nemen. Na ongeveer 3 weken haal je het echtpaar uit de kweekbak en breng je het water terug tot de kwasten nog net in het water hangen, breng de temperatuur terug naar 18 graden. Houdt de kweekbak donker. Na 10 – 14 dagen komen de eieren uit.
Opfokvoer: Artemia-naupliën, gezeefde Cyclops en Daphnia, grindalwormpjes.

Opmerkingen
Het geslachtsverschil is bij sommige exemplaren na zo'n 8 weken te zien maar meestal pas na een paar maanden. Aphyosemion soorten zijn meestal na een jaar geslachtsrijp.

Meer informatie
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:aphyosemion bivittatum tandkarper
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.