Anostomus Ternetzi L Goudstreep Kopstaander

Anostomus Ternetzi L

Goudstreep Kopstaander

8-10 cm

€ 19,95
Op aanvraag
Levertijd: Op aanvraag
Anostomus Ternetzi Beschrijving De Anostomus Ternetzi behoort tot de familie Anostomidae welke bekent zijn om de eigenschap dat zij 45 tot 90 graden neerwaards zwemmen met hun kop oftewel de kopstaanders. De totale groep Anostomidae bedraagt ongeveer 140 soorten varierent van tot cm. Karakterestieke uiterlijke kenmerken van deze familie is het lange slanke lichaam en de dat de bek het uiteinde van het lichaam. Mede hieraan dankt de familie zijn naam ano- {aan top}, stoma {mond/muil/bek}. De Anostomus Ternetzi onderscheidt zich in deze familie met dank aan zijn zwart/beige lijf met daarover heen twee gele horizontale strepen. Verspreiding Deze soort verspreidt zich over het gehele Zuid-Amerikaanse continent en kan dus zowel in heldere snelstromende rivieren als minder turbulente/stilstaande zure slipwateren gevonden worden. Aquarium vereiste Het aquarium vereist een minimale lengte van 150cm om deze soort te houden. Dit aangezien deze soort beter gehouden kan worden in school vorm. Inrichting zal een typisch Zuid-Amerikaanse stijl moeten hebben met veel hout, stenen en zand. Algengroei is aan te raden voor deze vis aangezien het een echte graver is. Qua beplanten is het dan ook van belang alleen stevige planten als Anubias, Echinodorussen en Javavaren te gebruiken, aangezien overige plantensoorten door deze soort opgegeten zullen worden. Kweek Niet of nauwelijks iets van bekend. Geschikte combinaties Deze soort is vredelievend ten opzichte van andere vissen. Echter is het aan te raden om grotere vissen bij deze soort te houden om te voorkomen dat agressief gedrag ten opzichte van kleinere soorten optreedt. Voeding Aangezien deze soort een echte algen eter is dient de voiding veel groenvoer te bevatten in de vorm van spirulina. Ook proteinen in de vorm van granulaat of vlokken mag niet ontbreken aangezien naast algen ook insecten en wormen op het menu staan.
Meer informatie
EAN 8717889020051
Merk Heevis
Levertijd Op aanvraag
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Anostomus Ternetzi L Goudstreep Kopstaander
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.