Acanthycus Adonis

€ 25,95
Acanthicus Adonis Beschrijving: Acanthicus adonis is een pantsermeerval die ook wel L-155 of Adonis Pleco wordt genoemd.Hij komt onder andere voor in het Amazone gebied. De maximale lengte van deze vis ligt rond de één meter, maar vissen die opgroeien in een aquarium zullen eerder 60 cm als maximale lengte bereiken. Volwassen exemplaren zijn zowel ’s nachts als over overdag actief en zwemmen veel rond. Het geslachtsonderscheid is erg moeilijk te zien. Over het algemeen hebben mannetjes meer stekels. Beide geslachten laten territoriaal gedrag zien en kunnen agressief zijn. Ze kunnen paarsgewijs gehouden worden, maar daarvoor is een gigantisch aquarium nodig, anders zal het vrouwtje te veel lastig gevallen worden. Voor één vis is een aquarium van 6 meter lang en 2 meter diep nodig. Acanthicus adonis is een detrivoor, dat wil zeggen dat hij dood organisch materiaal eet, zoals restjes van dode vissen. Hij heeft een gevarieerd dieet nodig, zoals bloedwormen, garnalen, aardwormen, tabletvoer, fruit en groenten. Daarnaast eet hij kleine vissen. Hij kan dan ook niet met te kleine vissoorten gehouden worden, vissen die kleiner dan 20 cm zijn lopen het gevaar opgegeten te worden. Andere territoriale soorten en bodemvissen zijn ook niet geschikt, dit kan tot een dodelijk gevecht leiden (tenzij het een groot openbaar aquarium is). Jonge vissen vertonen nog geen territoriaal gedrag. Voortplanting: Af en toe lukt het te kweken met Acanthicus adonis in het aquarium, maar er is erg weinig informatie hierover bekend. De vissen worden wel in Azië na gekweekt alle exemplaren van 5 en 6cm is nagekweekt, vissen van 15cm en meer is meestal wildvang. Aquariumvereisten: Zand is het best als bodembedekking. Schuilplekken gevormd door hout of stenen worden erg gewaardeerd, maar ze moeten zo zwaar zijn dat de stukken niet omver geduwd kunnen worden. Zo zijn stenen die kleiner zijn dan bakstenen zijn ongeschikt. Volwassenen zullen planten opeten, bij jonge dieren is het wel mogelijk planten te laten groeien. Verder is een goed filtersysteem nodig en de waterwaarden moeten stabiel zijn. Omdat Acanthicus adonis geen zuurstof uit de lucht kan halen, moet er altijd genoeg zuurstof in het water zijn. Daar kan voor gezorgd worden door middel van bijvoorbeeld een luchtpomp. Herkomst: Amazonegebied Maximale grootte: 60 cm Zone: onder Voedsel: ingevroren en levend dierlijk voedsel, tabletvoer,groente, fruit Temperatuur: 20-30°C pH: 6.0-7.8 Moelijkheidsgraad: niet voor de beginner (goed filtermateriaal, regelmatig verversen, gevarieerd voer, beperkt te combineren met andere vissen)
Meer informatie
Merk Heevis
Schrijf uw eigen review
Je reviewt:Acanthycus Adonis
Jouw beoordeling

Elke zaterdag rijdt de Heevis bezorgdienst vaste routes in Nederland. 

Voor de bezorgdatums in uw provincie zie onderstaand schema. Om op tijd geleverd te kunnen worden is het noodzakelijk dat uw bestelling op de maandag vooraf (vóór 12.00 uur) bij Heevis binnen is. U wordt duidelijk geïnformeerd of het bestelde voorradig is.

Let op! Niet alle dieren op onze site zijn toegestaan in Belgie. Dit door de Vlarem wetgeving. Check voor je de bestelling plaatst, of het gewenste dier toegestaan is. (hier is een Belgische positieflijst voor) 

 

Bij geen aanwezigheid op de doorgegeven bezorgdatum, worden de bezorgkosten altijd in rekening gebracht.

De bezorgkosten voor levende dieren zijn altijd €28,75 per zending ongeacht de ordergrootte.

Levering uitsluitend binnen Nederland en een gedeelte België (met uitzondering van de eilanden).

Op de bezorg-datum dient tussen 08.00 uur en 20.00 uur altijd iemand aanwezig te zijn om de dieren in ontvangst te nemen.

De tijdindicatie kunnen wij de vrijdag van te voren doorgeven.

De ontvanger van de dieren is minimaal 16 jaar (legitimatie verplicht).

Bij DOA (Dead on arrival) crediteerd Heevis áltijd het betaalde bedrag van het dier. Het is niet mogelijk om een dier na te leveren. In geval van DOA stuur een foto van het dier naar webshop@heevis.nl

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan doorgegeven voorraden of bezorg-datums. Door een bestelling te plaatsen accepteert u onze leveringsvoorwaarden.

Search engine powered by ElasticSuite
Copyright © 2020 Heevis.